Φωτοκόλυβα ή μαγεριά

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Το προηγούμενο βράδυ της ημέρας του μαγειρέματος, βάζουμε τα όσπρια στο νερό.

Τοποθετούμε χωριστά από τα άλλα όσπρια, τα ρεβίθια και το σιτάρι, γιατί χρειάζονται περισσότερη ώρα στο ψήσιμο. Βράζουμε τα ρεβίθια και το σιτάρι έπειτα προσθέτουμε τις φακές και τα φασόλια.

Σερβίρουμε τα φωτοκόλυβα με το ζωμό τους και προσθέτουμε, λάδι και λεμόνι. Γαρνίρουμε με κρεμμυδάκι και άνηθο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    150 γρ. ρεβίθια
    150 γρ. φακές
    150 γρ. σιτάρι
    150 γρ. φασόλια ξερά
    ελαιόλαδο
    χυμός λεμονιού
    άνηθος
    κρεμμυδάκια χλωρά ή ξερά

  • μικρά μυστικά

    Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, δεν προσθέτουμε ποτέ λεμόνι στα φωτοκόλυβα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!