Παραλίες στο Βάι

Βαθμολογήστε το
(6 ψήφοι)

Κατευθυνόμενοι βορειότερα, φτάνοντας στην ευρύτερη περιοχή του Βάι, η πρώτη παραλία που συναντάμε είναι η παραλία Ψιλή Άμμος.

Ψιλή Άμμος

Η παραλία Ψιλή Άμμος, στο Βάι, είναι μια μικρή,πανέμορφη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Η Ψιλή Άμμος είναι μια ερημική, απομονωμένη παραλία που προτιμάται από γυμνιστές

Η Ψιλή Άμμος απέχει 95 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 25 χλμ. περίπου από τη Σητεία, 6 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στη διάσημη παραλία του Βάι με το υπέροχο φοινικόδασος.

Πρόκειται για μια μικρή,πανέμορφη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Η Ψιλή Άμμος είναι μια ερημική, απομονωμένη παραλία που προτιμάται από όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία, καθώς και από γυμνιστές.

Από την παραλία μπορείτε να επισκεφθείτε το φοινικόδασος, ακολουθώντας το μονοπάτι που την ενώνει με την διάσημη παραλία του Βάι.

Η Ψιλή Άμμος δεν έχει καθόλου οργάνωση, ωστόσο η απόσταση που την χωρίζει από το Βάι, όπου λειτουργεί καντίνα και αναψυκτήριο, είναι πολύ μικρή.

Συνεχίζοντας πορεία προς το βορρά, λίγα μέτρα από την παραλία Ψιλή Άμμος βρίσκεται το Βάι με το διάσημο φοινικόδασος.

Βάι

Το διάσημο Βάι με το φοινικόδασος και την υπέροχη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κρήτης

Το διάσημο Βάι με την υπέροχη παραλία και το φοινικόδασος απέχει 94 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 24 χλμ. περίπου από τη Σητεία και 5 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών, καθώς πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη.

Το φοινικόδασος του Βάι, το μεγαλύτερο σε έκταση φοινικόδασος της Κρήτης, αποτελείται από 5000 περίπου φοίνικες του Θεόφραστου, τα οποία καλύπτουν έκταση 280 στρεμμάτων. Το αυτοφυές αυτό είδος φοίνικα, φύεται και στο παραποτάμιο φοινικόδασος της Πρέβελης, καθώς και σε μικρότερη έκταση σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Η μεγάλη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, την ψιλή άμμο και το βότσαλο σε συνδυασμό με το φοινικόδασος δίνουν την εντύπωση στους επισκέπτες της ότι βρίσκονται σε κάποια εξωτική παραλία.

Το τοπίο θα σας φανεί ακόμα πιο μαγικό αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που υπάρχει στο νότιο τμήμα της παραλίας από όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδική θέα από ψηλά.

Λόγω του φοινικοδάσους, η περιοχή προστατεύεται. Για το λόγο αυτό, τόσο η οικοδόμηση όσο και το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύονται. Συνεπώς, επειδή στο Βάι δεν θα βρείτε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια κοντινή περιοχή για τη διαμονή σας.

Ωστόσο, η παραλία είναι οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε, εκτός από ομπρέλες και ντους, καντίνες και αναψυκτήριο-ταβέρνα. Επίσης, παρέχονται δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Λίγο βορειότερα από την παραλία του Βάι, στο ακρωτήριο Σίδερο, στην περιοχή της Ιτάνου (ή Ερημούπολη), θα συναντήσει κανείς κάποιες πολύ όμορφες παραλίες.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Βάι, Σητεία, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ομπρέλες και ντους. Επίσης, παρέχονται δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Σητεία - Ζίρος - Ζάκρος - Παλαίκαστρο - Βάι

Αποστάσεις: 94χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 24χλμ. περίπου από τη Σητεία, 5χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να πάτε στην παραλία του Βάι, από τη Σητεία ακολουθείτε το δρόμο προς το Παλαίκαστρο και από εκεί συνεχίζετε στο δρόμο προς Βάι.
Με λεωφορείο: Πραγματοποιούνται δρομολόγια για Βάι από τη Σητεία.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!