Παραλίες Α. Παύλου

Βαθμολογήστε το
(8 ψήφοι)

Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Σαχτούρια. Πρόκειται για διαδοχικές παραλίες με άμμο, τεράστιους αμμόλοφους, θαλασσοσπηλιές και καταγάλανα νερά.

Ξεκινώντας από δυτικά προς ανατολικά την πορεία στις παραλίες του Αγίου Παύλου, η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κανείς είναι η παραλία Στόμιο.

Παραλία Στόμιο (Διπλονώπετρες & Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου)

Η παραλία του Άγιου Παύλου είναι μια από τις ομορφότεες παραλίες της Κρήτης. Στην παραλία θα βρείτε λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Την παραλία επισκέπτονται και γυμνιστές

Παραλία Στόμιο αποκαλείται ολόκληρη η γιαλιά, η οποία εκτείνεται ανατολικότερα της Μικρής Τριόπετρας και περιλαμβάνει τις Διπλονώπετρες και τους Αμμόλοφους. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω χωματόδρομου, ο οποίος είναι προσβάσιμος μόνο με 4x4, από το δρόμο που ενώνει την Τριόπετρα με τον οικισμό του Αγίου Παύλου. Σε περίπτωση που δεν έχετε 4x4, αφήνετε το όχημά σας στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζετε με τα πόδια για 10 λεπτά. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, έχετε την επιλογή να περπατήσετε κατά μήκος της αμμώδους παραλίας και να προσεγγίσετε τις Διπλωνόπετρες και τους Αμμόλοφους.

Η παραλία Διπλωνόπετρες, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας Στόμιο, είναι μια πανέμορφη παραλία κλεισμένη από βράχια και με πολλούς αμμόλοφους κατά μήκος της αμμουδιάς. Στην παραλία θα βρείτε λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Την παραλία επισκέπτονται και γυμνιστές. Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται και με το αυτοκίνητο από το Ακρωτήριο Μέλισσα.

Οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου βρίσκονται δίπλα από το ακρωτήριο Μέλισσα και πίσω από το προφυλαγμένο λιμάνι. Είναι μια πανέμορφη παραλία, με κύριο χαρακτηριστικό της τους τεράστιους αμμόλοφους που την περιβάλλουν και των οποίων το ύψος φτάνει τα 30 μέτρα.

Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να κατεβείτε τους αμμόλοφους με τα πόδια, λόγω της καυτής άμμου.

Η παραλία έχει άμμο, πεντακάθαρα νερά και υπέροχο βυθό, ιδανικό για εξερεύνηση, ενώ στη μέση της παραλίας θα συναντήσετε ενδιαφέρουσες θαλασσοσπηλιές. Από αυτήν την παραλία μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα σε μια τοποθεσία ιδανική για χαλάρωση.

Μάλιστα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην παραλία, οργανώνονται προγράμματα γιόγκα, tai chi chuan, hung kar, σιάτσου και butoh.

Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ λόγω της μεγάλης έκτασής της, βρίσκουν σε αυτήν καταφύγιο και γυμνιστές.

Το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα θα το απολαύσετε από το βουνό Θρόνος σε υψόμετρο 300 μέτρων. Για να φτάσετε εκεί ακολουθήστε το χωματόδρομο που οδηγεί δυτικά από το σημείο που διασταυρώνονται οι δρόμοι από τον Άγιο Παύλο για την Τριόπετρα και τα Σαχτούρια. Αφού περάσετε το χωματόδρομο, παρκάρετε το όχημά σας και συνεχίζετε με τα πόδια για 50 μέτρα περίπου. Εκεί, στην άκρη του βουνού, η θέα στο Λιβυκό Πέλαγος είναι μαγευτική.

Ανατολικότερα από τους Αμμόλοφους του Αγίου Παύλου συναντάμε την παραλία που βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο χωριό του Αγίου Παύλου.

Παραλία Άγιος Παύλος (Σαχτούρια)

Η παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον οικισμό του Αγίου Παύλου, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Σαχτούρια, είναι μια όμορφη, απάνεμη παραλία, με πράσινα βαθιά νερά, άμμο και επίπεδα και λεία βράχια μέσα στη θάλασσα.

Η παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον οικισμό του Αγίου Παύλου, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Σαχτούρια, είναι μια όμορφη, απάνεμη παραλία, με πράσινα βαθιά νερά

Απέχει γύρω στα 58 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου και κοντά σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, ποδήλατα θαλάσσης (πενταλό), αρκετές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ανατολικότερα, υπάρχουν αρκετές μικρές παραλίες με βότσαλο και πέτρες, ιδανικές για χαλάρωση και απομόνωση.

Μια απότομη ξύλινη σκάλα, στα δυτικά της παραλίας, θα σας οδηγήσει στο ακρωτήριο Μέλισσα, όπου θα δείτε και θα θαυμάσετε τους κάθετους μεγάλους βράχους με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, που οφείλονται στη διάβρωση από τον αέρα και τη θάλασσα.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Άγιος Παύλος, Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες. Στη παραλία του Αγίου Παύλου (Σαχτούρια) υπάρχουν ντους και ποδήλατα

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 55 & 58 χλμ. από το Ρέθυμνο

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Μετά από 12 χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Σαχτούρια. Μετά τα Σαχτούρια συνεχίστε στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία. Στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου, παρκάρετε το όχημά σας και συνεχίζετε με τα πόδια (διάρκεια περίπου 10 λεπτά). Μια απότομη ξύλινη σκάλα θα σας οδηγήσει στο ακρωτήριο Μέλισσα, όπου θα δείτε και θα θαυμάσετε τους κάθετους μεγάλους βράχους με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, που οφείλονται στη διάβρωση από τον αέρα και τη θάλασσα.
Οδικώς - από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Μετά το Τυμπάκι, συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση βορειοδυτικά  και στρίψτε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Σαχτούρια. Μετά τα Σαχτούρια συνεχίστε στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία. Στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου, παρκάρετε το όχημά σας και συνεχίζετε με τα πόδια (διάρκεια περίπου 10 λεπτά). Μια απότομη ξύλινη σκάλα θα σας οδηγήσει στο ακρωτήριο Μέλισσα, όπου θα δείτε και θα θαυμάσετε τους κάθετους μεγάλους βράχους με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, που οφείλονται στη διάβρωση από τον αέρα και τη θάλασσα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!