Μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος

Το Μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος ιδρύθηκε το 1982 από τον Ross Daly, με κύριο αντικείμενο την μύηση νέων ανθρώπων σε μια δημιουργική προσέγγιση μουσικών παραδόσεων σχεδόν από ολόκληρο τον κόσμο. Από το 2002 το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος σε συνεργασία με το Δήμο «Νίκος Καζαντζάκης», στεγάζει τις δραστηριότητες του σε ένα παλιό κτήριο, καλόγουστα διαμορφωμένο, στο χωριό Χουδέτσι (20 χλμ. Από το Ηράκλειο) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ross Daly.

Στο κτήριο υπάρχει μόνιμη έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο, τα οποία αποτελούν τεκμήρια των κοινωνικών, ιστορικών και πολιτισμικών εκφάνσεων των χωρών προέλευσης.

Είναι το μοναδικό μουσείο του είδους του στην Ελλάδα και περιλαμβάνει πλούσιες συλλογές που διαφωτίζουν τις αντιπροσωπευτικότερες παραδοσιακές μουσικές, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Επιπλέον, το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος είναι κέντρο έρευνας και εκμάθησης των οργάνων της Παραδοσιακής Μουσικής ανά τον κόσμο και στοχεύει στην διατήρηση της παγκόσμιας μουσικής παράδοσης. Καλλιεργεί τη μουσική γνώση και συμβάλλει στην προβολή νέων μουσικών δημιουργών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας διοργανώνονται συναυλίες που προάγουν τους σκοπούς και το αντικείμενό του και επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και εκτός συνόρων.

  • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
  • Ιστορία, Λαογραφία
  • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
  • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

  • τοποθεσία Χουδέτσι, 71000, Αρχάνες, Ηράκλειο
  • είδος Λαογραφικό, Μουσικό
  • εκθέματα Μουσικά Όργανα
Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Ωράριο Λειτουργίας

Τηλέφωνο: +30 2810-741027

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!