Οινοποιεία στο Λασίθι

Στον οινικό χάρτη του Λασιθίου πρωταγωνιστεί ο αμπελώνας της Σητείας. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που παράγει οίνους Ο.Π.Α.Π. (ονομασία προέλευσης ανώτερης ποιότητας) και Π.Γ.Ε. (προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης). Μεγάλης σπουδαιότητας είναι και το οινοποιείο της ιστορικής Μονής Τοπλού που παράγει βιολογικά κρασιά.

Στην περιοχή αυτή οι δρόμοι του κρασιού περνούν από σημαντικά αξιοθέατα όπως η αρχαία Ίτανος, το φοινικόδασος στο Βάι, το μινωικό ανάκτορο στη Ζάκρο.

Για να αναζητήσετε τοπικές επιχειρήσεις με τα κριτήρια επιλογής σας χρησιμοποιήστε την έξυπνη αναζήτηση αριστερά!
(*) Τα κριτήρια ισχύουν συνδυαστικά.

Από
Ιερά Μονή Τοπλού
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Η Ιερά Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, κτίστηκε κατά τον 14ο αιώνα και από τότε είχε πάντα ενεργό παρουσία στην κοινωνική αλλά και αμπελοοινική ιστορία του τόπου. Καλλιεργεί βιολογικά αμπέλια και ελιές και παράγει κρασί τσικουδιά και ελαιόλαδο που τυποποιούνται και διατίθενται στην τοπική και τη διεθνή αγορά.

  • περιοχή Ιερά Μονή Τοπλού, 72300
  • τύπος Οινοποιείο
  • επικοινωνία +30 28430 29630
Οινοποιείο Ε.Α.Σ. Σητείας
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Το οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας παράγει οίνους Ο.Π.Α.Π. (ονομασία προέλευσης ανώτερης ποιότητας) και Π.Γ.Ε. (προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης), λευκούς και ξηρούς, από γηγενείς ποικιλίες όπως λιάτικο, μαντηλάρι, βηλάνα, θραψαθήρι που φύονται σε ορεινές περιοχές της περιοχής της Σητείας.

  • περιοχή 1ο χλμ Εθν. οδου Σητείας Αγ. Νικολαου, Κρήτη, Ελλάδα, 72300
  • τύπος Οινοποιείο
  • επικοινωνία +30 28430 29991

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!