Τουρκοκρατία - Σήμερα

Όλα αυτά όμως διακόπτονται το 1669 οπότε το Ηράκλειο, τελευταίο προπύργιο της Κρήτης, πέφτει στα χέρια των Τούρκων. Αιματηροί αγώνες και επαναστάσεις εναντίον των Τούρκων οδηγούν στην αυτονομία της Κρήτης το 1897 έως και το 1913, οπότε ενώνεται με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τουρκοκρατία

Η Ιστορία της Κρήτης. Τουρκοκρατία, Το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου Η Κρήτη βρισκόταν υπό τη συνεχή απειλή εισβολής από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών της Ενετικής κατοχής. Η εισβολή ξεκίνησε το 1645 μ.Χ. με την επίθεση στα Χανιά. Εξήντα χιλιάδες (60.000) Τούρκοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν σε περιοχή κοντά στα Χανιά και πολύ σύντομα η όμορφη πόλη πέφτει στα χέρια τους. Οι Τούρκοι προχωρούν ανατολικά στον επόμενό τους στόχο το Ρέθυμνο, το οποίο πέφτει ένα χρόνο αργότερα.

   

Νεότερη Ιστορία

Η νεότερη Ιστορία της Κρήτης. Ανεξαρτησία, Ανεξάρτητη Κρητική Πολιτεία Η τελευταία νικηφόρα εξέγερση των Κρητών του 1896-1898 ανάγκασε τις Μεγάλες Δυνάμεις να πιέσουν το Σουλτάνο της Οθωμανικής Τουρκίας ώστε να παραχωρήσει αυτονομία στην Κρήτη. Δημιουργήθηκε έτσι η ημιαυτόνομη Κρητική Πολιτεία με Αρμοστή των Δυνάμεων τον πρίγκιπα της Ελλάδας Γεώργιο και πρωτεύουσα τα Χανιά.

   

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!