Μανγκίρι

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τοποθετούμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ρακί και το νερό και παρασκευάζουμε τη ζύμη.

Με ένα ξυλίκι, απλώνουμε φύλλο, όχι πολύ λεπτό και το κόβουμε σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια.

Τηγανίζουμε με γλίνα τα μισά από τα φύλλα και βράζουμε τα υπόλοιπα. Στο τέλος ανακατεύουμε το βραστό με το τηγανητό φύλλο και το μανγκίρι είναι έτοιμο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    600 γρ. αλεύρι,
    300 γρ. νερό,
    30 γρ. γλίνα,
    20 γρ. ελαιόλαδο,
    20 γρ. ρακί,
    10 γρ. αλάτι

  • μικρά μυστικά
    Πριν απλώσουμε το φύλλο, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.
     

    Πριν απλώσουμε το φύλλο, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!