Ξινόχοντρος

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Βράζουμε το γάλα, αφού προηγουμένως το έχουμε αφήσει σε ένα μέρος για 3-4 μέρες ώσπου να ξινίσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργα το σιτάρι ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί ο ξινόχοντρος.

Αφού κρυώσει, παίρνουμε μικρές ποσότητες, τον σφίγγουμε με τη χούφτα μας και του δίνουμε το σχήμα της. Αφήνουμε τον ξινόχοντρο στον ήλιο για μια βδομάδα, ώσπου να ξεραθεί.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    2500 γρ. γάλα,
    1 κιλό σιτάρι αλεσμένο

  • μικρά μυστικά

    Ρίχνουμε το σιτάρι αργά-αργά στο γάλα, έτσι ώστε να μην κάνει κόμπους.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!