Χυλόφτα

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Τοποθετούμε, σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Παρασκευάζουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε να ξεραθεί μέσα σε αλεύρι.

Βράζουμε γάλα και προσθέτουμε λίγες λωρίδες φύλλου.

Βράζουμε για 10 λεπτά και η χυλόφτα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό γάλα,
    300 γρ. αλεύρι,
    150 γρ. νερό,
    50 γρ. ζάχαρη,
    10 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. αλάτι,
    κανέλα

  • μικρά μυστικά

    Αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" προτού ανοίξουμε το φύλλο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!