Χειροποίητο κοφτό μακαρόνι με χοιρινό κιμά και ανθότυρο

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ρακί, το λάδι, το αλάτι, 200 γρ. νερό και παρασκευάζουμε το ζυμάρι.

Ανοίγουμε φύλλο, πάχους 10 χιλιοστών περίπου και στη συνέχεια, το κόβουμε σε στενές λωρίδες, πλάτους 2 εκατοστών περίπου και μήκους ιδίου με ενός μακαρονιού. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας, πασπαλίζουμε το φύλλο με άφθονο αλεύρι, ούτως ώστε να μην κολλήσει.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο, βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράζουν για 8-10 λεπτά.

Τσιγαρίζουμε, σε γλίνα, τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε "ψιλοκομμένη" ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

Αφού ετοιμαστεί ο κιμάς, σερβίρουμε ως εξής: Απλώνουμε ανθότυρο στη βάση του πιατου, προσθέτουμε μακαρόνια και κιμά και πασπαλίζουμε με ανθότυρο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. χοιρινός κιμάς,
    500 γρ. αλεύρι,
    200 γρ. ντομάτα,
    30 γρ. αλάτι,
    20 γρ. γλίνα,
    10 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. ρακί,
    10 γρ. πιπέρι,
    ανθότυρος

  • μικρά μυστικά

    Αφού παρασκευάσουμε τα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με άφθονο αλεύρι για να μη κολλήσουν.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!