Τσουρλωτοί (λουκουμάδες)

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι, ρακί και ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα 2 ώρες να "ξεκουραστεί". Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Παρασκευάζουμε το σιρόπι, βράζοντας, για 15 λεπτά, νερό με ζάχαρη, μέλι, κανέλα και φλούδα λεμονιού.

Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με σιρόπι και τους πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αλεύρι,
    800 γρ. νερό,
    20 γρ. μαγιά,
    15 γρ. ρακί,
    10 γρ. χυμό λεμονιού,
    5 γρ. αλάτι,
    5 γρ. ζάχαρη,
    σουσάμι, κανέλα

    Για το σιρόπι:
    250 γρ. μέλι,
    250 γρ. νερό,
    150 γρ. ζάχαρη,
    2 ξυλάκια κανέλας,
    Φλούδα από μισό λεμόνι

  • μικρά μυστικά

    Ανακατεύουμε τη ζύμη γρήγορα με ανοιχτό χέρι, για να παίρνει αέρα το ζυμάρι και να γίνουν αφράτοι οι λουκουμάδες.

    Το κουτάλι με το οποίο παίρνουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι, θα πρέπει να είναι βρεγμένο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!