Σταφιδόπιτα

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμμωνία, την οποία έχουμε διαλύσει στη πορτοκαλάδα, τη βρασμένη κανέλα, το κονιάκ και την αλουσά (νερό με στάχτη).

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι έως ότου γίνει ένα ρευστό μίγμα.

Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Σημείωση:

Για τη κανέλα βράζουμε 300 γρ. νερό με 10 γρ. κανέλα για 2-3 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη κανέλα και χρησιμοποιούμε το αρωματισμένο νερό.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    600 γρ. αλεύρι,
    500 γρ. ζάχαρη,
    300 γρ. σταφίδες,
    250 γρ. κανέλα βρασμένη,
    250 γρ. χυμό πορτοκάλι,
    200 γρ. ελαιόλαδο,
    200 γρ. αλουσά,
    100 γρ. κονιάκ,
    15 γρ. αμμωνία

  • μικρά μυστικά

    Προθερμαίνουμε το φούρνο, προτού τοποθετήσουμε μέσα το ταψί

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!