Σαρικόπιτες με ξινομυζήθρα

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Τοποθετούμε, σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρακί και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι.

Παρασκευάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με ένα ξυλίκι. Το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, κατά μήκος των οποίων, τοποθετούμε τη μυζήθρα.

Πιάνουμε τις λωρίδες, πρώτα από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη και σκεπάζουμε τη μυζήθρα. Έπειτα, τις πιάνουμε από τη μία άκρη και τις στρίβουμε προς τη μέσα πλευρά.

Τις τηγανίζουμε σε λίγο, καυτό λάδι και καθώς τις γυρίζουμε προσέχουμε να μη σπάσουν.

Γαρνίρουμε με λίγο ζεστό μέλι, σουσάμι και λίγη κανέλα.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αλεύρι,
    600 γρ. ξινομυζήθρα,
    500 γρ. νερό,
    20 γρ. ελαιόλαδο,
    30 γρ. ρακί,
    10 γρ. χυμό λεμονιού,
    10 γρ. αλάτι

    Για το γαρνίρισμα:
    Μέλι,
    Σουσάμι,
    Κανέλα

  • μικρά μυστικά

    Αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" προτού ανοίξουμε το φύλλο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!