Πιταράκια με μυζήθρα

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι, τη ρακί, το γιαούρτι και το λεμόνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι. Παρασκεύαζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο, το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Για τη γέμιση έχουμε δύο επιλογές: είτε ανακατεύουμε μυζήθρα με ξύσμα λεμονιού, είτε αναμειγνύουμε μυζήθρα με ζάχαρη, κανέλα, αυγό και βάλσαμο ή βανίλια.

Τοποθετούμε τη γέμιση στα κομμάτια του φύλλου και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Για τη ζύμη:
    1 κιλό αλεύρι,
    500 γρ. νερό,
    30 γρ. ρακί,
    20 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. γιαούρτι,
    10 γρ. χυμό λεμονιού,
    10 γρ. αλάτι,
    Ξύσμα από φλοιό μισού λεμονιού

    Για τη γέμιση:
    500 γρ. μυζήθρα φρέσκια,
    100 γρ. ζάχαρη,
    10 γρ. κανέλα,
    2 κλαδάκια βάλσαμο ή 1 βανίλια,
    1 αυγό

  • μικρά μυστικά

    Αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" για 1 ώρα περίπου, προτού ανοίξουμε φύλλο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!