Πετιμέζι

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Πλένουμε τα σταφύλια (λευκά) και τα στύβουμε. Ρίχνουμε το ζωμό τους (μούστο) σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε για μια (1) ώρα.

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χώμα, το οποίο έχουμε κοσκινίσει, και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μίγμα να κατασταλάξει για 5-6 ώρες, έπειτα το σουρώνουμε και το βάζουμε και πάλι να βράσει για 3 ώρες περίπου, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο υγρό.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    10 κιλά μούστος (ζωμός σταφυλιών),
    30 γρ. ασπρόχωμα

  • μικρά μυστικά

    Με τις παραπάνω ποσότητες υλικών παρασκευάζουμε 3 κιλά πετιμέζι

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!