Μουσταλευριά με σταφίδες & μέλι

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Βράζουμε τις σταφίδες με το νερό και τις ξαφρίζουμε (2 κιλά θα μείνουν περίπου μετά το βράσιμο).

Σουρώνουμε το ζουμί (μούστος) και προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βράζουμε ξανά περίπου πέντε (5) λεπτά και το ξαφρίζουμε.

Μετράμε το ζουμί που μένει, με ένα ποτήρι. Χωρίζουμε το ζουμί, κρατάμε λιγότερο από το μισό και διαλύουμε σε αυτό το αλεύρι (με αναλογία 1 ποτήρι αλεύρι, 5 ποτήρια ζουμί), στη συνέχεια το περνάμε από το σουρωτό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί που βράζει, το ανακατεύουμε συνεχώς για να μη κολλήσει. 

Περισσότερα...

  • συστατικά

    2 κιλά σταφίδες,
    4 κιλά νερό,
    500 γρ. μέλι,
    300 γρ. ζάχαρη,
    Αλεύρι

  • μικρά μυστικά

    Εάν το πιάτο είναι βρεγμένο με νερό δεν κολλάει η μουσταλευριά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!