Μουσταλευριά

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Πολτοποιούμε τα σταφύλια, παίρνουμε το ζωμό τους (μούστο) και τον βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ασπρόχωμα και την αμπερόζα.

Αφήνουμε το μούστο να κρυώσει, 4 ώρες περίπου και στη συνέχεια τον σουρώνουμε σε ένα καθαρό λεπτό πανί (τουρμέτι).

Υπολογίζουμε τη ποσότητα του, με τη χρήση ενός ποτηριού. Ρίχνουμε τον μισό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στον υπόλοιπο προσθέτουμε αλεύρι με αναλογία: 5 ποτήρια μούστο ανά 2 ποτήρια αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μίγμα στη κατσαρόλα με το μούστο να βράζει.

Μετά από 40 λεπτά περίπου, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε τη μουσταλευριά και πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Μούστος,
    Αλεύρι,
    50 γρ. ασπρόχωμα,
    4-5 φύλλα αμπερόριζα

  • μικρά μυστικά

    Βρέχουμε το πιάτο, στο οποίο θα σερβίρουμε, έτσι ώστε να μην κολλήσει η μουσταλευριά, την οποία όσο περισσότερο βράζουμε, τόσο πιο νόστιμη γίνεται.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!