Κουραμπιέδες

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Τοποθετούμε τη γλίνα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρακί και τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι. Παρασκευάζουμε μαλακό ζυμάρι.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αλεύρι,
    1 κιλό γλίνα (ζωικό λίπος),
    500 γρ. ζάχαρη,
    500 γρ. αμύγδαλα,
    2 αυγά,
    150 γρ. ρακί,
    ζάχαρη άχνη,

  • μικρά μυστικά

    Προτού πλάσουμε τους κουραμπιέδες, αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί". Οι κουραμπιέδες δεν πρέπει να είναι ξεροψημένοι.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!