Κουλουράκια λαδερά

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Τοποθετούμε το λάδι σε μια λεκάνη, το ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα διαλυμένα σε ρετσίνα και το κανελογαρύφαλο. Ρίχνουμε το αλεύρι αργά-αργά και παρασκευάζουμε τη ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια, βουτάμε τη μια πλευρά τους σε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αλεύρι,
    500 γρ. ελαιόλαδο,
    150 γρ. ρετσίνα ή ρακί,
    300 γρ. ζάχαρη,
    1 μπέικιν πάουντερ,
    1 κουτ. γλυκού κανελογαρύφαλλο,
    1 κουτ. γλυκού σόδα,
    σουσάμι

  • μικρά μυστικά

    Προτού πλάσουμε τα κουλουράκια, αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" για μια ώρα περίπου

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!