Καρυδόπιτα (2)

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τους κρόκους από τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μικρή ποσότητα μαρέγκας την οποία έχουμε παρασκευάσει χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ποσότητα μαρέγκας και φρυγανιάς που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε τα υλικά και τοποθετούμε το μίγμα σε μια φόρμα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μια (1) ώρα περίπου.

Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα την περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι, το οποίο παρασκευάζουμε, βράζοντας για 15 λεπτά περίπου, νερό με ζάχαρη και φλούδα από λεμόνι.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σαντιγί. Χτυπάμε σε μια λεκάνη κρέμα γάλακτος (ζαχαροπλαστικής) και άχνη ζάχαρη και αφού τα υλικά δέσουν μεταξύ τους, απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στη πίτα.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. καρύδια,
    450 γρ. ζάχαρη,
    200 γρ. φρυγανιά,
    8 αυγά,
    50 γρ. κονιάκ,
    20 γρ. κανέλα,
    1 μπέικιν πάουντερ,

    Για το σιρόπι:
    300 γρ. ζάχαρη,
    300 γρ. νερό,
    φλούδα λεμονιού,

    Για τη σαντιγί:
    250 γρ. κρέμα γάλακτος,
    180 γρ. ζάχαρη άχνη,

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!