Καρυδόπιτα

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν, το καρύδι και τα κανελογαρύφαλλα.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα (αφού το έχουμε χτυπήσει καλά). Αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 35-40 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το ξύλο κανέλας, για 15 περίπου λεπτά.

Όταν μισοκρυώσει η καρυδόπιτα την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    600 γρ. αλεύρι,
    600 γρ. ζάχαρη,
    300 γρ. ελαιόλαδο,
    300 γρ. γάλα,
    300 γρ. καρύδι τριμμένο,
    4 αυγά,
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
    10 γρ. κανέλα,
    10 γρ. γαρίφαλλα (κοπανισμένα),

    Για το σιρόπι:
    1000 γρ. νερό,
    600 γρ. ζάχαρη,
    300 γρ. πορτοκάλι,
    1 τεμ. ξύλο κανέλας

  • μικρά μυστικά

    Αφού λαδώσουμε το ταψί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει η καρυδόπιτα

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!