Χειρομυλόπιτες με μαγιά

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τοποθετούμε το σιτάρι σε χλιαρό νερό για 2-3 ώρες περίπου. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά, διαλυμένη, και ανακατεύουμε. 

Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν οι πίτες.

Σερβίρουμε με αλεσμένο σουσάμι, μέλι ή πετιμέζι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. σιτάρι αλεσμένο,
    500 γρ. νερό (περίπου),
    100 γρ. αλεύρι,
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
    αλάτι,
    κανέλα ή μοσχοκάρυδο,
    μέλι ή πετιμέζι

  • μικρά μυστικά

    Αφού παρασκευάσουμε το μίγμα, το αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει, προτού τηγανίσουμε τις πίτες.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!