Γλυκό περγαμόντο

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Τεμαχίζουμε το περγαμόντο και το βράζουμε 3-4 φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσει και να μαλακώσει λίγο. Ύστερα, το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και το αφήνουμε 2-3 μέρες.

Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το νερό και το απλώνουμε σε μια πετσέτα για να στραγγίξει. Αργότερα, ρίχνουμε τα κομμάτια του περγαμόντου σε μια λεκάνη, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε το περγαμόντο. Αφήνουμε τα υλικά να βράζουν έως ότου δέσει το σιρόπι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1200 γρ. περγαμόντο,
    1200 γρ. ζάχαρη,
    60 γρ. νερό,
    20 γρ. χυμό λεμονιού

  • μικρά μυστικά

    Κατά τη διαδικασία του ξεπικρίσματος του περγαμόντου, αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές την ημέρα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!