Γλυκό νεράντζι

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Παίρνουμε μια ξύστρα και ξύνουμε τα νεράντζια ομοιόμορφα γύρω-γύρω και μετά κόβουμε τη φλούδα του κάθε νεραντζιού στα 4 κομμάτια και τα αφαιρούμε από το νεράντζι. Τυλίγουμε τα κομμάτια και τα περνάμε σε μια κλωστή, φτιάχνοντας μια κολαϊνα (κολιέ).

Μετά τα βράζουμε 2-3 φορές για πέντε (5) λεπτά τη κάθε φορά, τα στραγγίζουμε και τα λευκαίνουμε για μια (1) μέρα.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει, και προσθέτουμε τα νεράντζια, τη κανέλα, τη βανίλια και στο τέλος το λεμόνι. Το ψήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου για 45 λεπτά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό νεράντζι (φλούδα),
    2 κιλά ζάχαρη,
    300 γρ. νερό,
    1 τεμ. κανέλα,
    100 γρ. λεμόνι χυμό,
    1 τεμ. βανίλια

  • μικρά μυστικά

    Όταν τα λευκαίνουμε, αλλάζουμε το νερό περισσότερο από πέντε φορές τη μέρα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!