Γλυκό νεραντζάκι

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Πλένουμε τα νεραντζάκια, κόβουμε ένα κομματάκι από τη πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε το εσωτερικό τους, έτσι ώστε να μην πικρίζουν.

Τα βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με καθαρό, προσθέτοντας τη γαλαζόπετρα. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια αντικαθιστούμε για μια ακόμη φορά το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.

Ύστερα, σουρώνουμε το νερό και τοποθετούμε τα νεράντζια μας, σε μια λεκάνη με κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε για τέσσερις μέρες περίπου. Δε ξεχνάμε να αλλάζουμε το νερό της λεκάνης 3-4 φορές την ημέρα.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της λεύκανσης, του "ξεπικρίσματος", ρίχνουμε τα νεραντζάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Χωρίς να κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα νεράντζια, προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί το σιρόπι.

Τέλος, ρίχνουμε τα νεραντζάκια στη κατσαρόλα και περιμένουμε να δέσουν με το σιρόπι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Νεραντζάκια πράσινα,
    1 λεμόνι,
    1 κουτ. γλυκού γαλαζόπετρα

    Για το σιρόπι:
    1 κιλό ζάχαρη ανά 30 νεραντζάκια

  • μικρά μυστικά

    Όταν παρασκευάζουμε το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!