Σφουγγάτα

Παραδοσιακές συνταγές για σφουγγάτα (ομελέτες)

Μαλαχτό Σφουγγάτο
Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε.Προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα, καθώς επίσης αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά, παίρνουμε μικρές ποσότητες και, με ένα κουτάλι, τους δίνουμε το σχήμα της τηγανίτας.

  • συστατικά

    Πατάτες, αυγά, ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες όταν είναι ζεστές.

Καλογραδίστικο Σφουγγάτο
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε, χωρίς όμως να τις αφήσουμε να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη, τους προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε το μίγμα.

  • συστατικά

    πατάτες, αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Η φωτιά να είναι πολύ χαμηλή και το σφουγγάτο να είναι σκεπασμένο με ένα καπάκι καθ' όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Σφουγγάτο με κρεμμύδια
Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε έως ότου κοκκινίσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τηγανίσει προηγουμένως. Ύστερα από λίγο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

  • συστατικά

    κρεμμύδι, πατάτες, αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Καθώς χτυπάμε τα αυγά τους προσθέτουμε ελάχιστη ποσότητα νερού.

Σφουγγάτο με βρούβες
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Καθαρίζουμε τις βρούβες, τις πλένουμε και τις βράζουμε. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν, τις αλατίζουμε και έπειτα τις βάζουμε στο τηγάνι, σε καυτό λάδι.Τις ανακατεύουμε μερικές φορές και προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει και αλατοπιπερώσει προηγουμένως.

  • συστατικά

    βρούβες, αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό θα πρέπει να βράζει όταν ρίξουμε τις βρούβες.

Σφουγγάτο με χλωροκούκια και βρούβες
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Βράζουμε τις βρούβες και τα χλωροκούκια και τα αφήνουμε να σουρώσουν. Ύστερα το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το αυγά, χτυπημένα. Γυρίζουμε το σφουγγατο και από τις δύο πλευρές και στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού.

  • συστατικά

    κουκιά χλωρά, βρούβες, ελαιόλαδο, αυγά, χυμός λεμονιού, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Όταν ρίξουμε τα κουκιά και τις βρούβες στην κατσαρόλα, το νερό θα πρέπει να βράζει.

Σφουγγάτο με σύγλινα
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τηγανίζουμε, ελαφρώς, τα σίγλινα χωρίς την προσθήκη ελαιολάδου και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.

Αλατοπιπερώνουμε, γυρίζουμε το σφουγγάτο και από τις δύο πλευρές και καλή μας όρεξη.

  • συστατικά

    Σίγλινα, αυγά, αλάτι, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Όταν τηγανίζουμε τα σίγλινα δεν προσθέτουμε λάδι, για το λόγο του ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούνται από γλίνα (ζωικό λίπος). Δε βάζουμε μεγάλη ποσότητα γλίνας στο τηγάνι για να μη γίνει βαρύ το φαγητό.

Σελίδα 1 από 2

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!