Τζουλαμάς με συκωτάκια

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Βράζουμε το ρύζι με 1.600 γρ. ζωμό από κοτόπουλο και προσθέτουμε τα συκωτάκια, το οποία έχουμε προηγουμένως βράσει (μαζί με το κοτόπουλο) και τσιγαρίσει με τη γλίνα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Απλώνουμε σε ένα ταψί 4 φύλλα κρούστας, αλείφοντας καθένα από αυτά με ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω τους το μισό από το ρύζι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις σταφίδες και τα καρύδια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Επειτα, προσθέτουμε το 1/2 της μυζήθρας και επαναλαμβάνουμε το πασπάλισμα με ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε και πάλι 4 φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο και ακολουθούμε για ακόμα μια φορά τις παραπάνω διαδικασίες, προκειμένου να παρασκευάσουμε τη δεύτερη στρώση του Τζουλαμά.

Τέλος, τοποθετούμε στο πάνω μέρος του ταψιού, τα φύλλα που έμειναν. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε πάνω 500 γρ. ζωμό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει το φύλλο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    2100 γρ. ζωμό από 1 κοτόπουλο,
    600 γρ. ρύζι,
    500 γρ. φύλλο κρούστας,
    200 γρ. ελαιόλαδο,
    200 γρ. σταφίδες,
    3 συκωτάκια κοτόπουλου,
    150 γρ. καρύδια,
    20 γρ. κανέλα,
    20 γρ. γλίνα (ζωικό λίπος)

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο για να κόβεται ευκολότερα μετά το ψήσιμο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!