Τζουλαμάς (2)

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Ρίχνουμε ,σε μια κατσαρόλα, 1.500 γρ. ζωμό από κοτόπουλο και προσθέτουμε το ρύζι. Λίγο πριν γίνει το πιλάφι, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε τη μυζήθρα, την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το θρυμματισμένα αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω 4-5 φύλλα ζύμης, τα οποία έχουμε παρασκευάσει, αλείφοντας καθένα από αυτά με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ρύζι. Προσθέτουμε, ακόμα, τη μισή από τη μυζήθρα, την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του ταψιού.

Τοποθετούμε στο ταψί 2-3 φύλλα ζύμης και προσθέτουμε το ρύζι και τη μυζήθρα που έχουν μείνει. Σκεπάζουμε το ταψί με 5-6 φύλλα, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω, 500 γρ. ζωμό κότας, έτσι ώστε να μη μουλιάσουν τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Ψήνουμε τον Τζουλαμά στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλά ζωμό κότας,
    1 κιλό μυζήθρα,
    1 κιλό ζάχαρη,
    500 γρ. ρύζι,
    200 γρ. αμύγδαλα,
    10 γρ. κανέλα σκόνη,
    Φύλλο χωριάτικο

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο, για να κόβεται ευκολότερα μετά το ψήσιμο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!