Τζουλαμάς

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Παίρνουμε 1.500 γρ. ζωμό κότας και τον βράζουμε, ρίχνοντας μέσα το ρύζι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη.

Όταν το μαγείρεμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα οπό τη φωτιά και προσθέτουμε το στήθος από κοτόπουλο, ψιλοκομμένο, τα καρύδια, το πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε ένα ταψί τα μισά από τα φύλλα ζύμης που έχουμε παρασκευάσει, αλείφοντας καθένα από αυτά με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ρύζι. Προσθέτουμε, ακόμα, τη μισή από τη μυζήθρα, την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του ταψιού.

Τοποθετούμε στο ταψί ένα ακόμα φύλλο ζύμης και προσθέτουμε το ρύζι και τη μυζήθρα που έχουν μείνει.

Σκεπάζουμε το ταψί με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω, 500 γρ. ζωμό κότας, έτσι ώστε να μη μουλιάσουν τα φύλλα.

Ψήνουμε τον Τζουλαμά στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Σημείωση:

Ο Τζουλαμάς αποτελεί ένα ελαφρύ πιάτο με γλυκιά γεύση, το οποίο συνοδεύει, συνήθως, το κυρίως πιάτο στα παραδοσιακά φαγοπότια των Αποκρεών.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    2.000 γρ. ζωμό κότας,
    500 γρ. ρύζι,
    500 γρ. φύλλο χωριάτικο,
    500 γρ. μυζήθρα γλυκιά,
    200 γρ. σταφίδες,
    150 γρ. ζάχαρη,
    100 γρ. στήθος κοτόπουλου,
    10 γρ. αλάτι,
    κανέλα,
    πιπέρι,

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο, για να κόβεται πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!