Σπανακοτυρόπιτα

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και προσθέτουμε το σπανάκι, αφήνοντας το στην κατσαρόλα έως ότου μαραθεί πολύ.

Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού και τοποθετούμε πάνω τα μισά από τα φύλλα ζύμης που έχουμε ετοιμάσει, αλείφοντας καθένα από αυτά με λάδι.

Ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί, τη φέτα, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία δεν ξεχνάμε να αλείψουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό σπανάκι,
    500 γρ. φύλλο χωριάτικο,
    200 γρ. γραβιέρα,
    200 γρ. φέτα,
    150 γρ. ελαιόλαδο,
    1 ματσάκι άνηθο,
    1 ματσάκι μαϊντανό,
    1 ματσάκι κρεμμύδια,
    2 αυγά, 10 γρ. αλάτι,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο για να κόβεται πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!