Πιταράκια με κολοκύθα

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ρύζι, αλάτι και ζάχαρη και τα τηγανίζουμε για 20 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν.

Αφού κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Για να παρασκευάσουμε τη ζύμη, τοποθετούμε σε μια λεκάνη, το νερό, το αλάτι, το λάδι, τη ρακί και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι.

Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, πάνω στα οποία τοποθετούμε τη γέμιση. Κλείνουμε τα πιταράκια σε σχήμα φακέλου, διπλώνοντας τα από τις γωνίες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Για τη ζύμη:
    1 κιλό αλεύρι,
    500 γρ. νερό,
    30 γρ. ρακί,
    20 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. αλάτι,
    10 γρ. χυμό λεμονιού

    Για τη γέμιση:
    500 γρ. κολοκύθα,
    30 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. ρύζι,
    10 γρ. αλάτι,
    10 γρ. ζάχαρη,
    10 γρ. πιπέρι

  • μικρά μυστικά
    Αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" για μία (1) ώρα περίπου, προτού ανοίξουμε φύλλο.
     

    Αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί" για μία (1) ώρα περίπου, προτού ανοίξουμε φύλλο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!