Πιταράκια με αγριόχορτα

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Τσιγαρίζουμε σε 50 γρ. ελαιόλαδο, τα χόρτα με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε το νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, τη ρακί, το χυμό λεμονιού και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε και, με ένα ξυλίκι ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο. Το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πάνω στα οποία τοποθετούμε μικρές ποσότητες από τα χόρτα.

Κλείνουμε τα κομμάτια σε σχήμα φακέλου και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1500 γρ. αγριόχορτα,
    1 κιλό αλεύρι,
    500 γρ. νερό,
    70 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. χυμό λεμονιού,
    30 γρ. ρακί,
    10 γρ. αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Προτού ανοίξουμε φύλλο, αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί".

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!