Γλινόπιτα

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε τη γλίνα και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και την πορτοκαλάδα, μέσα στην οποία έχουμε διαλύσει τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τσιγαρίδες ψιλοκομμένες. Τέλος ρίχνουμε αργά-αργά, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 55 λεπτά περίπου.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αλεύρι,
    400 γρ. γλίνα,
    300 γρ. ζάχαρη,
    150 γρ. τσιγαρίδες,
    150 γρ. χυμό πορτοκάλι,
    10 γρ. σόδα,
    10 γρ. μπέικιν πάουντερ,
    5 γρ. ξύσμα λεμονιού,
    5 γρ. κανέλα,
    5 γρ. γαρίφαλα σουσάμι

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!