Πίτες

Κρητικές πίτες & πιτάκια

Τζουλαμάς με συκωτάκια
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Βράζουμε το ρύζι με 1.600 γρ. ζωμό από κοτόπουλο και προσθέτουμε τα συκωτάκια, τα οποία έχουμε προηγουμένως βράσει (μαζί με το κοτόπουλο) και τσιγαρίσει με τη γλίνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Απλώνουμε σε ένα ταψί 4 φύλλα κρούστας, αλείφοντας καθένα από αυτά με ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω τους το μισό από το ρύζι ...

  • συστατικά

    Ζωμός από 1 κοτόπουλο, ρύζι, φύλλο κρούστας, ζάχαρη, ελαιόλαδο, σταφίδες, συκωτάκια κοτόπουλου, καρύδια, κανέλα, γλίνα (ζωικό λίπος)

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο για να κόβεται ευκολότερα μετά το ψήσιμο.

Τζουλαμάς
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Παίρνουμε 1.500 γρ. ζωμό κότας και τον βράζουμε, ρίχνοντας μέσα το ρύζι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Όταν το μαγείρεμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα οπό τη φωτιά και προσθέτουμε το στήθος από κοτόπουλο, ψιλοκομμένο, τα καρύδια, το πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύουμε.

  • συστατικά

    Ζωμός κότας, ρύζι, φύλλο χωριάτικο, μυζήθρα γλυκιά, σταφίδες, ζάχαρη, στήθος κοτόπουλου, αλάτι, κανέλα, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο, για να κόβεται πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.

Τζουλαμάς (2)
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Ρίχνουμε ,σε μια κατσαρόλα, 1.500 γρ. ζωμό από κοτόπουλο και προσθέτουμε το ρύζι. Λίγο πριν γίνει το πιλάφι, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε τη μυζήθρα, την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το θρυμματισμένα αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.

  • συστατικά

    Ζωμός κότας, μυζήθρα, ζάχαρη, ρύζι, κανέλα σε σκόνη, αμύγδαλα, φύλλο χωριάτικο

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο, για να κόβεται ευκολότερα μετά το ψήσιμο.

Γλινόπιτα
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε τη γλίνα και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και την πορτοκαλάδα, μέσα στην οποία έχουμε διαλύσει τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τσιγαρίδες ψιλοκομμένες. Τέλος ρίχνουμε αργά-αργά, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

  • συστατικά

    αλεύρι, γλίνα, ζάχαρη, τσιγαρίδες, χυμός πορτοκάλι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, ξύσμα λεμονιού, κανέλα, γαρίφαλα, σουσάμι

  • μικρά μυστικά
Σπανακοτυρόπιτα
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και προσθέτουμε το σπανάκι, αφήνοντας το στην κατσαρόλα έως ότου μαραθεί πολύ. Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού και τοποθετούμε πάνω τα μισά από τα φύλλα ζύμης που έχουμε ετοιμάσει, αλείφοντας καθένα από αυτά με λάδι.

  • συστατικά

    σπανάκι, φύλλο χωριάτικο, γραβιέρα, φέτα, ελαιόλαδο, άνηθο, μαϊντανό, κρεμμύδια, αυγά, αλάτι, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, χαράζουμε το φύλλο για να κόβεται πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.

Πιταράκια με αγριόχορτα
Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Τσιγαρίζουμε σε 50 γρ. ελαιόλαδο, τα χόρτα με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε το νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, τη ρακί, το χυμό λεμονιού και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.

  • συστατικά

    Αγριόχορτα, αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού, ρακί, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Προτού ανοίξουμε φύλλο, αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί".

Σελίδα 1 από 2

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!