Ρεβιθόρυζο

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θα φτιάξουμε το ρεβιθόριζο, τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό.

Την επομένη τα ξεπλένουμε τρεις φορές και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μισοψηθούν.Έπειτα τα σουρώνουμε, τους προσθέτουμε και πάλι νερό και τα βάζουμε και πάλι για βράσιμο. Προσθέτουμε ξυσμένο κρεμμύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, σε μια λεκάνη, λεμόνι, αλεύρι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει με νερό και λίγο αλάτι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. ρεβίθια,
    200 γρ. ρύζι,
    150 γρ. ελαιόλαδο,
    50 γρ. κρεμμύδι,
    50 γρ. χυμός λεμονιού,
    30 γρ. αλεύρι,
    10 γρ. αλάτι,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό μέσα στο οποίο τοποθετούμε τα ρεβίθια το προηγούμενο βράδυ, θα πρέπει να είναι χλιαρό και να του έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!