Ρεβίθια με παστό μπακαλιάρο

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, πράσο και καρότο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τα ρεβίθια μισοβρασμένα και έχοντάς τα βάλει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Ύστερα από 45 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα κομμάτια από το μπακαλιάρο, τον οποίο έχουμε ξαλμυρίσει τοποθετώντας τον σε νερό για 1-2 μέρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Λίγο πριν κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη, αλεύρι και χυμό λεμονιού, προσθέτοντας αργά-αργά, λίγο από το ζωμό του φαγητού. Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη. 

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό μπακαλιάρος παστός,
    500 γρ. ρεβίθια,
    200 γρ. καρότο,
    80 γρ. ελαιόλαδο,
    50 γρ. κρεμμύδι,
    30 γρ. πράσο,
    30 γρ. χυμός λεμονιού,
    15 γρ. αλεύρι

  • μικρά μυστικά

    Αφού κατεβάσουμε τη κατατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!