Ρεβίθια

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θα μαγειρέψουμε το φαγητό, τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό.

Την επομένη, τα ξεπλένουμε τρεις φορές και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μισοψηθούν.

Έπειτα τα σουρώνουμε, τους προσθέτουμε νερό και τα βάζουμε πάλι για βράσιμο. Προσθέτουμε ξυσμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, σε μια λεκάνη, λεμόνι, αλεύρι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. ρεβίθια,
    100 γρ. ελαιόλαδο,
    60 γρ. αλεύρι,
    50 γρ. κρεμμύδι,
    50 γρ. χυμό λεμονιού,
    10 γρ. πιπέρι,
    10 γρ. αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό, μέσα στο οποίο τοποθετούμε τα ρεβίθια το βράδυ, θα πρέπει να είναι χλιαρό και να του έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!