Κουκόφαβα

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Αρχικά αφαιρούμε τη φλούδα από τα κουκιά, τα οποία έχουμε τοποθετήσει το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό.

Έπειτα τα βάζουμε να βράσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, τα σουρώνουμε τρεις φορές. Την τρίτη φορά, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μίγμα.

Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό κουκιά,
    800 γρ. νερό,
    15 γρ. χυμό λεμονιού,
    10 γρ. αλάτι,
    ελαιόλαδο

  • μικρά μυστικά

    Αφού σουρώσουμε για τρίτη φορά τα κουκιά, προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες το νερό, έτσι ώστε να μη γίνει αραιό το μίγμα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!