Φάβα με πατάτες

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τοποθετούμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό, τόσο όσο να την καλύπτει, και την αφήνουμε να βράσει.

Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται από το βράσιμο και προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κύβους.Προσθέτουμε ακόμα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το οποίο έχουμε τσιγαρίσει σε ελαιόλαδο.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.

Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο πιάτο ρίγανη και χυμό λεμονιού.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. φάβα,
    500 γρ. πατάτες,
    50 γρ. κρεμμύδι,
    20 γρ. χυμός λεμονιού,
    10 γρ. αλάτι,
    ελαιόλαδο,
    ρίγανη

  • μικρά μυστικά

    Κατά το βράσιμο της φάβας, αλλάζουμε το νερό δυο με τρεις φορές και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!