Φασουλόριζο

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Βράζουμε τα φασόλια, τα οποία έχουμε βάλει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, για 30 λεπτά περίπου.

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τη ντομάτα, όλα ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τα φασόλια, τον πελτέ, λίγο αλάτι και νερό. Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου.

Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μετά από 10 λεπτά περίπου, το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Τέλος προσθέτουμε πιπέρι και λεμόνι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. φασόλια ξερά,
    200 γρ. ρύζι,
    150 γρ. ελαιόλαδο,
    100 γρ. κρεμμύδι,
    100 γρ. καρότο,
    100 γρ. σέλινο,
    100 γρ. ντομάτα,
    20 γρ. πελτέ,
    15 γρ. αλάτι,
    15 γρ. χυμός λεμονιού,
    10 γρ. πιπέρι

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!