Όσπρια

Παραδοσιακές συνταγές με όσπρια

Φασολάδα
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Βράζουμε τα φασόλια τα οποία έχουμε βάλει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για 30 λεπτά περίπου. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τη ντομάτα, όλα ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τα φασόλια, τον πελτέ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και νερό και το μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου. Τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού.

  • συστατικά

    Φασόλια ξερά, ελαιόλαδο, ντομάτα, σέλινο, κρεμμύδι, καρότα, χυμός λεμονιού, πελτές, πιπέρι, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε τα φασόλια σε αλατισμένο και χλιαρό νερό.

Μπίζι
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Το προηγούμενο βράδυ της ημέρας που θα μαγειρέψουμε, τοποθετούμε το μπίζι σε μια κατσαρόλα με νερό. Την επομένη, βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ύστερα από λίγο σουρώνουμε το νερό και προσθέτουμε καθαρό.

  • συστατικά

    Μπίζι, ελαιόλαδο, αλεύρι, χυμός λεμονιού, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό, μέσα στο οποίο βράζουμε το μπίζι, θα πρέπει να είναι της βροχής.

Ρεβίθια
Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θα μαγειρέψουμε το φαγητό, τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό. Την επομένη, τα ξεπλένουμε τρεις φορές και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μισοψηθούν. Έπειτα τα σουρώνουμε, τους προσθέτουμε νερό και τα βάζουμε πάλι για βράσιμο.

  • συστατικά

    Ρεβίθια, ελαιόλαδο, αλεύρι, κρεμμύδι, χυμός λεμονιού, πιπέρι, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό, μέσα στο οποίο τοποθετούμε τα ρεβίθια το βράδυ, θα πρέπει να είναι χλιαρό και να του έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι.

Κουκιά
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Αφαιρούμε το μαύρο σημάδι από τα κουκιά, τα οποία έχουμε τοποθετήσει το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό. Έπειτα τα βάζουμε να βράσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, τα σουρώνουμε τρεις φορές. Την τρίτη φορά, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "αλευρώσουν"

  • συστατικά

    Κουκιά, νερό, χυμός λεμονιού, αλάτι, ελαιόλαδο

  • μικρά μυστικά

    Τοποθετούμε τα κουκιά στο νερό, το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να μπορούμε να τα καθαρίσουμε ευκολότερα

Κουκόφαβα
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Αρχικά αφαιρούμε τη φλούδα από τα κουκιά, τα οποία έχουμε τοποθετήσει το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό. Έπειτα τα βάζουμε να βράσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, τα σουρώνουμε τρεις φορές. Την τρίτη φορά, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μίγμα.

  • συστατικά

    Κουκιά, νερό, χυμό λεμονιού, αλάτι, ελαιόλαδο

  • μικρά μυστικά

    Αφού σουρώσουμε για τρίτη φορά τα κουκιά, προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες το νερό, έτσι ώστε να μη γίνει αραιό το μίγμα.

Ψαροκόλυβα
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Βράζουμε τα φασόλια, τα ρεβίθια, τα κουκιά και το σιτάρι σε αλατισμένο νερό.

Τα σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι.

  • συστατικά

    Φασόλια ξερά, ρεβίθια, κουκιά, σιτάρι, αλάτι, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού

  • μικρά μυστικά

    Δεν προσθέτουμε λεμόνι όταν βράζουμε τα ψαροκόλυβα

Σελίδα 1 από 3

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!