Καλογερίστικα γεμιστά

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Για τη γέμιση, τσιγαρίζουμε, σε 150 γρ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, τη ντομάτα και μια πατάτα, όλα ξυσμένα. Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και λίγο νερό.

Βράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφικτά. Τα καθαρίζουμε, κόβουμε ένα κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τον κρόκο με μια φουρκέτα. Ομοίως, καθαρίζουμε, βράζουμε και αδειάζουμε τις πατάτες.

Γεμίζουμε τις πατάτες και τα αυγά με το μίγμα λαχανικών και ρυζιού, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε με 50 γρ. ελαιόλαδο και λίγο νερό, σε χαμηλή φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    10 αυγά,
    21 πατάτες,
    300 γρ. ρύζι,
    200 γρ. ελαιόλαδο,
    100 γρ. ντομάτα,
    100 γρ. κρεμμύδι,
    60 γρ. κολοκύθι,
    50 γρ. μαϊντανό,
    50 γρ. αλάτι,
    10 γρ. πιπέρι,
    νερό

  • μικρά μυστικά

    Εκτός από τις πατάτες και τα αυγά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα λαχανικά για γέμισμα

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!