Γιαχνερά με ξερά κουκιά

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα αγριόχορτα, τα οποίο έχουμε προηγουμένως, καθαρίσει και κόψει και προσθέτουμε τη ντομάτα, ψιλοκομμένη, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε 25 λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με πελτέ, προσθέτουμε τα κουκιά, ακαθάριστα, και τα μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, έως ότου χυλώσουν.

Αφού, λοιπόν, τα χόρτα και το κουκιά είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις προκειμένου να δέσουν οι γεύσεις.

Σημείωση:

"Γιαχνερά" είναι τα χόρτα που βρίσκουμε στην εξοχή, η ποικιλία των οποίων είναι πολύ μεγάλη (μάραθο, κουτσουνάδα, τσόχος, πρασάκια, σταφυλίνακας, σπανάκι, γαλατσίδα, καυκαλίδα, κ.α.)

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. αγριόχορτα,
    500 γρ. κουκιά,
    300 γρ. ντομάτα,
    300 γρ. νερό,
    250 γρ. ελαιόλαδο,
    10 γρ. αλάτι,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!