Αγκιναρόφυλλα με πατάτες, αυγολέμονο

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα αγκιναρόφυλλα, τα οποία έχουμε καθαρίσει προηγουμένως. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφού μαγειρευτούν αρκετά, ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύπτεται το φαγητό.

Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, χτυπάμε σε μια λεκάνη τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε αργά-αργά λίγο ζωμό από τη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό έχοντας κλείσει τη φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αγκιναρόφυλλα,
    500 γρ. πατάτες,
    100 γρ. ελαιόλαδο,
    100 γρ. μάραθα,
    30 γρ. χυμό λεμονιού,
    2 αυγά,
    10 γρ. αλάτι,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Μέχρι να βάλουμε τα αγκιναρόφυλλα στη κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!