Λαχανικά

Παραδοσιακές συνταγές με βάση τα λαχανικά

Αβρωνιές γιαχνί
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες, και τον πελτέ.

Περιμένουμε να μαγειρευτούν ελαφρώς και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις αβρωνιές, τις οποίες έχουμε καθαρίσει, προηγουμένως, ώστε να είναι μαλακό το κοτσάνι. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό και περιμένουμε να ψηθεί.

Τέλος προσθέτουμε το ξύδι.

  • συστατικά

    Αβρωνιές, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ντομάτες, πελτές, ξύδι, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Αφού ρίξουμε τις αβρωνιές στην κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε το φαγητό. Επίσης, τις βράζουμε ελαφρώς, προκειμένου να μην πικρίζουν.

Αβρωνιές στιφάδο
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ψιλοκομμένη, και τις αβρωνιές, τις οποίες έχουμε, προηγουμένως βράσει για 5 λεπτα, ούτως ώστε να μην πικρίζουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι.

  • συστατικά

    Αβρωνιές, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ντομάτα, ξύδι, αλάτι, φύλλα δάφνης, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Δεν ανακατεύουμε το φαγητό.

Παπάφτοι (είδος χόρτου)
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Αρχικά, αφαιρούμε τα φύλλα από τους παπάφτους, τους πλένουμε, τους σουρώνουμε και τους αλατίζουμε. Τους βουτάμε σε μια λεκάνη με κουρκούτι, αποτελούμενο από αλεύρι, νερό και αλάτι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

  • συστατικά

    Παπάφτοι, νερό, αλεύρι, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Πριν τηγανίσουμε τους παπάφτους τους βράζουμε ελαφρώς.

Κολοκύθα τηγανιτή
Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και την αφήνουμε λίγη ώραμ προκειμένου να την "πιάσει" το αλάτι. Στη συνέχεια, βουτάμε τις φέτες της κολοκύθας σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε. Λίγο πριν τις βγάλουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε δεντρολίβανο και σβήνουμε με ξύδι.

  • συστατικά

    Κολοκύθα, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, δεντρολίβανο, αλεύρι

  • μικρά μυστικά
Ασκορδουλάκοι στιφάδο
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Έπειτα, προσθέτουμε τους ασκορδουλάκους, τους οποίους έχουμε προηγουμένως, καθαρίσει και βράσει 3-4 φορές ώστε να μην πικριζουν. Προσθέτουμε, ακόμα, αλάτι και λίγο νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  • συστατικά

    Κρεμμύδια, ασκορδουλάκοι, ελαιόλαδο, ξύδι, αλεύρι, αλάτι

  • μικρά μυστικά

    Προσθέτουμε το ξύδι στο τέλος του μαγειρέματος

Καθαρίζουμε και πλύνουμε τα μανιτάρια (αρτικήτες) τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρασί, αλάτι και ρίγανη.

Τέλος κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες τις οποίες απλώνουμε πάνω στα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

  • συστατικά

    Μανιτάρια, κρασί, ντομάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη

  • μικρά μυστικά

    Απλώνουμε τη ντομάτα πάνω στα μανιτάρια, έτσι ώστε να μη καούν αλλά και για να γίνει το φαγητό πιο νόστιμο.

Σελίδα 1 από 3

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!