Τσιλαδιά

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το κεφάλι του γουρουνιού και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσει.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το βράζουμε 2 ώρες περίπου και κατόπιν το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σουρώνουμε το ζωμό που έχει μείνει από το βράσιμο και τον μετράμε, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι. Σε 6 ποτήρια ζωμό, προσθέτουμε ένα ποτήρι χυμό λεμονιού, ένα ποτήρι χυμό από νεράτζι και μισό ποτήρι ξύδι.

Βράζουμε το ζωμό για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τον ρίχνουμε σε μια λεκάνη, μέσα στην οποία έχουμε τοποθετήσει το κρέας. Αφήνουμε την τσιλαδιά να κρυώσει και τη τοποθετούμε στο ψυγείο, προκειμένου να πήξει.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 χοιρινή κεφαλή,
    20 γρ. αλάτι,
    10 γρ. πιπέρι,
    Λεμόνι,
    Ξύδι,
    Νεράτζι,
    Δεντρολίβανο (αρισμαρί)

  • μικρά μυστικά Αφού ρίξουμε το ζωμό στη λεκάνη, προσθέτουμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!