Ρεβύθια με μοσχάρι

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Βράζουμε τα ρεβίθια, τα οποία έχουμε τοποθετήσει από το προηγούμενο βράδυ, σε μια λεκάνη με νερό. Προσθέτουμε το μισό από το κρεμμύδι, την πατάτα ψιλοκομμένη, 150 γρ. ελαιόλαδο και αλάτι.

Τέλος ανακατεύουμε σε μια λεκάνη, αλεύρι και λεμόνι, προσθέτοντας λίγο ζωμό από τα ρεβίθια. Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Εντωμεταξύ, τεμαχίζουμε και τσιγαρίζουμε, σε ελαιόλαδο, το κρέας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι που μας έχει μείνει και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και τα ρεβίθια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    500 γρ. μοσχάρι
    500 γρ. ρεβίθια
    300 γρ. ελαιόλαδο
    150 γρ. κρεμμύδια
    60 γρ. κρασί
    50 γρ. χυμός λεμονιού
    30 γρ. πατάτες
    30 γρ. αλάτι
    20 γρ. αλεύρι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό, μέσα στο οποίο τοποθετούμε τα ρεβίθια στο βράδυ, θα πρέπει να είναι χλιαρό και να του έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!