Χοιρινό αυγολέμονο με αγκιναρόφυλλα

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τεμαχίζουμε και τσιγαρίζουμε το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μάραθο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά.

Εντωμεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα αγκιναρόφυλλα και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο χυμό λεμονιού, προκειμένου να μη μαυρίσουν.

Βράζουμε ελαφρώς τα αγκιναρόφυλλα σε αλατισμένο νερό. Όταν μισοψηθεί το κρέας, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα αγκιναρόφυλλα, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Τέλος ανακατεύουμε, σε μια λεκάνη, το αυγό με χυμό λεμονιού, προσθέτοντας λίγο από το ζωμό του φαγητού. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1200 γρ. αγκιναρόφυλλα,
    700 γρ. χοιρινό,
    300 γρ. πατάτες,
    200 γρ. μάραθο,
    100 γρ. ελαιόλαδο,
    50 γρ. χυμός λεμονιού,
    1 αυγό,
    10 γρ. αλάτι,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Για να παρασκευάσουμε το μίγμα με το αυγό, αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν το ρίχνουμε στη κατσαρόλα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!