Αρνί με γούλες (ακρολύμπους)

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Τεμαχίζουμε και τσιγαρίζουμε, σε ελαιόλαδο, το αρνί, μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μάραθο.

Προσθέτουμε λίγο νερό και αφού μισοψηθεί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, μέσα στην οποία ρίχνουμε τις γούλες, κομμένες. Τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το αρνί και νερό τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος ανακατεύουμε, σε μια λεκάνη, αλεύρι διαλυμένο σε νερό και χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε το φαγητό, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1500 γρ. αρνί,
    1 κιλό γούλες,
    200 γρ. ελαιόλαδο,
    100 γρ. μάραθο,
    100 γρ. κρεμμύδι,
    40 γρ. αλεύρι,
    25 γρ. χυμός λεμονιού,
    10 γρ. αλάτι,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Όταν ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!