Αρνί (ή κατσικάκι) αυγολέμονο με αβρωνιές & αγκινάρες

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Τεμαχίζουμε το κρέας, το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφού τα υλικά πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο, τις πατάτες, κομμένες σε κύβους και λίγο νερό.

Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις αβρωνιές και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό, ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Καλή μας όρεξη!

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό αρνί ή κατσίκι,
    100 γρ. ελαιόλαδο,
    50 γρ. αβρωνιές,
    3-6 αγκινάρες,
    3 πατάτες,
    2 μικρά κρεμμυδάκια,
    1 ματσάκι άνηθο,
    1 αυγό,
    10 γρ. αλάτι,
    10 γρ. πιπέρι,
    χυμό από 2 λεμόνια

  • μικρά μυστικά

    Όταν ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά στο φαγητό, έχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!